Hoe werkt iDEALnet

Verzoek betaling vrijwillige ouderbijdrage en overige schoolgeldzaken

Door middel van de toegezonden inlog/introductiebrief wordt u verzocht eenmalig te registreren en de kosten voor school te voldoen via de ouder/gezinspagina via het bekende iDEALnet venster op de website van school of vereniging of www.idealnet.nl

Registreren als ouder
Bent u al geregistreerd dan hoeft u dit niet nogmaals te doen.
1. Ga naar de website van uw school of vereniging
2. U ziet het iDEALnet inlogvenster, klik op Eerste keer iDEALnet
3. Vul de onderstaande gegevens en een werkend e-mail adres in, klik daarna op Verzenden.

Schoolcode: xxxx
Leerlingnummer: Leerlingnummer
Geboortedatum kind: dd-mm-jjjj
e-mailadres: werkend @ mailadres

4. U ontvangt uw inloggegevens op het door u opgegeven e-mail adres voor directe toegang tot uw persoonlijke ouder-/gezinspagina.
5. U kunt inloggen op uw persoonlijke ouder-/gezinspagina vanaf het inlogvenster (automatisch ziet u de naam van uw kind / namen van uw kinderen woonachtig op hetzelfde adres).
Schaf de vrijwillige ouderbijdrage en overige onderwijskosten aan via ‘Kopen’. Print en onderteken de vooringevulde machtiging wanneer u via automatische incasso wenst af te rekenen.

Printen van uw machtiging en aanschaffen van een product of dienst
Door een machtiging af te geven voor een automatische incasso wordt het voor u als ouder heel eenvoudig om op de ouder-/gezinspagina af te rekenen. Er is een machtigingsformulier op uw ouder-/gezinspagina ingevuld met uw gegevens. U vult uw rekeningnummer in met de juiste naam van de rekeninghouder. Het formulier dient alleen nog afgedrukt, ondertekend en opgestuurd te worden middels de bijgevoegde retourenvelop (postzegel niet nodig). Zodra wij het ondertekende formulier ontvangen en verwerkt hebben ontvangt u automatisch per email een bericht van ons dat uw machtiging geactiveerd is. Dit duurt doorgaans 5-7 werkdagen na het moment van verzenden. Heeft u al een machting afgegeven dan hoeft u dit niet nogmaals te doen.

Direct afronden van uw bestelling na afdrukken machtiging
Na het afdrukken van uw machtiging kunt u direct doorgaan voor het afronden van uw bestelling met de betaaloptie Automatische incasso. Vergeet u dan niet vandaag uw machtiging te ondertekenen en in te zenden middels de bijgevoegde retourenvelop, postzegel niet nodig! (Voor het eventueel stopzetten van uw machtiging kunt u naar de pagina “Mijn Machtiging”). U kunt uw openstaande en afgehandelde orders inzien via Overzichten >Rekeningoverzicht.

Betalen in termijnen
In uw ouder-/gezinspagina staat bij een product of dienst van school aangegeven of betalen in meerdere termijnen mogelijk is. Dit is alleen mogelijk via uw afgegeven machtiging voor automatische incasso.

Voor ouders zonder PC of internet of printer
Als u geen PC of internet heeft of u kunt geen machtiging afdrukken, dan kunt u contact opnemen met de administratie van uw school of vereniging. Zij kunnen u dan verder helpen met de afwikkeling van uw betaling.

Controleer uw gegevens en houd deze actueel
Indien er wijzigingen zijn in uw e-mailadres, telefoonnummer(s) of woonadres verzoeken wij u vriendelijk uw gegevens z.s.m. bij te werken op de pagina “Mijn gegevens”. Zo weet u zeker dat alle (belangrijke) berichten door u worden ontvangen. Belangrijke overige wijzigingen van u of uw kind(eren) dient u altijd aan de school te melden.